by artisbusiness.hu 2023. Jan 21.

Az Audihoz költözött a Győri Balett

Négy hétig a gyár épületében próbálnak, és előadásokat is tartanak majd az Audi munkatársainak.

A minap adtunk hírt arról, hogy az önkormányzati fenntartású intézmények kötelező zárva tartása idején a Pick Szeged Zrt. biztosít helyszínt a Szegedi Nemzeti Színház próbái számára. A nagylelkű felajánlásnak köszönhetően a mintegy hetvenfős stáb kényelmesen készülhet fel a 2022/23-as évad szuperprodukciójára, a Hegedűs a háztetőnre. Amint a gyorplusz.hu-n olvasható, szinte ugyanez történt Győrben.

„Nagyon sok minden megváltozott körülöttünk. A kulturális intézmények vezetői megállapodtak abban, hogy próbálják segíteni egymás életét. A társulat jelenleg tudna a színházban gyakorolni, de szeretnénk csökkenteni a Győri Nemzeti Színház terheit. Azzal, hogy ilyen szerencsés helyzetben vagyunk, és a mecenatúra ilyen szinten jelen van az életünkben, nagyon szívesen fogadta el a Győri Balett ezt a felajánlást, hogy kitűnő körülmények között tudjunk gyakorolni” – fogalmazott Velekei László, a társulat igazgatója az Audi Hungaria nemes gesztusáról.

Januárban és februárban összesen négy héten keresztül a gyár rendezvényközpontjában tartják próbáikat, és látványos előadásokkal is kedveskednek majd az Audi művészet iránt érdeklődő munkatársainak. Az együttes és a vállalat több mint negyedszázados közös múltra tekint vissza. Az Audi Hungaria 1993-as alapítása óta aktívan támogatja a régió kulturális életét, jelenleg is a Győri Balett fő támogatója. Németh Kinga, a vállalat személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja elmondta: ez a huszonöt éves kapcsolódás nem egyszerű együttműködés, hanem mély barátság. 

Az új próbahelyen korán reggel kezdenek, kora délutánig dolgoznak majd, rövidebb gyakorlatokat tartanak prevenciós tornákkal vegyítve, és itt próbálják a darabjaikat is. Ezekbe a folyamatokba az Audi Hungaria munkatársai is betekinthetnek.

A cikk teljes terjedelmében ITT olvasható.

Fotók: Audi Hungaria

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!