by MTI/artisbusiness.hu 2021. Feb 26.

Beatles-mesterszakot hirdetett a Liverpooli Egyetem

Azokat vonzhatja, akik a zenei és kreatív iparban, múzeumokban, galériákban, a turizmusban és a szabadidős szektorban képzelik el a karrierjüket.

A világon elsőként hirdetett mesterszakot a Beatles együttes zenei hatásáról és örökségéről a Liverpooli Egyetem – adta hírül az intézmény közleménye alapján az MTI.

A The Beatles: Music Industry and Heritage elnevezésű képzés azokat vonzhatja leginkább, akik már a zenei és kreatív iparban, múzeumokban, galériákban, a turizmusban vagy a szabadidős szektorban dolgoznak, vagy ilyen területen képzelik el a karrierjüket.

A program vezetője Holly Tessler, a liverpooli származású együttes szakértője, a szakot a világ első, populáris zenére szakosodott kutatóközpontja, a Liverpooli Egyetem zenei tanszékének Institute of Popular Music intézete indítja.

A posztgraduális képzés azzal indul, hogy a zenekart kontextusba helyezi a zenei és a kreatív iparágak keretében, majd szélesebb körben megvizsgálják azt a szerepet, amelyet a Beatles más területeken, köztük a turizmusban és a kulturális örökségben játszott. Ezután foglalkoznak azzal, hogy az együttes hatása hogyan ismételhető meg a világ különböző helyein és iparágaiban. A hallgatók a Liverpool Beatles turisztikai szektorával fennálló együttműködés révén első kézből szerezhetnek tapasztalatokat a Beatles jelentőségéről.

Az izgalmas, új MA bevezetése egybeesik a Liverpooli Egyetem új, 22,1 millió font értékű oktatási és előadói létesítménye, a Yoko Ono Lennon Centre megnyitásával.

Az egyedülálló képzés szeptemberben kezdődik.

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!