by artisbusiness.hu 2023. Sep 02.

Dj Bootsie koncertjével nyílnak meg a MűvészetMalom új termei

A szentendrei MűvészetMalom, a Ferenczy Múzeumi Centrum tagintézménye három új teremmel bővült.

A MűvészetMalom felújított és átalakított épületrészeit szeptember 16-án, 20 órakor nyitják meg, melynek keretében a hazai elektronikus zene meghatározó személyisége, Dj Bootsie és zenekara lép fel Szentendrén.

A Korniss Dezső és Deim Pál festőművészek ötlete alapján huszonöt éve alapított, majd 1999-ben átadott MűvészetMalom immár több mint két évtizede működő és folyamatosan bővülő kortárs művészeti kiállítótér Szentendre belvárosában. Az elkötelezett szakmai munkának köszönhetően fokozatosan meghatározó helyszínévé vált a magyar és regionális kortárs művészeteknek, csoportos és egyéni életműveket bemutató, átfogó kiállításaival egyaránt.

Deim Balázs / Ferenczy Múzeumi CentrumDeim Balázs / Ferenczy Múzeumi Centrum

A XIX. századi gőzmalom átalakításával építészetileg is egyedülálló intézmény négy épületrészből áll, melynek középső szárnyában most a több mint százötven négyzetméteren kialakított, három új helyiség lehetőséget nyújt művészetpedagógiai foglalkozások és konferenciák szervezésére. Emellett helyet biztosít tárgyalások lebonyolítására, közösségi munkavégzésre is coworking irodájában, ezzel is közelebb kerülve az egykori alapítók által kitűzött céljához, mely egy modern művészeti központ létrehozása volt.

Ennek megfelelően szeptember 16-án egy audiovizuális különlegességgel készülnek a szervezők, amiben az a kortárs szemlélet fűzi össze az elektronikus, a hip-hop, a jazz, a komoly- és népzene elemeit, ami a MűvészetMalom lényegét is meghatározza.

Dj Bootsie csaknem három évtizedre visszatekintő zenei munkássága mindvégig a kísérletezésről és a kíváncsiságról szólt: Az Árral Szemben hip-hop pioníroktól a Zagar és Yonderboi formációin keresztül, a film és színházi zeneszerzésig. Mostani kísérletében tovább folytatja legutóbbi élő hangszeres elképzeléseit, melyet Vj Kemuri egészít ki egyedi látványvilággal, amitől a koncert a MűvészetMalom udvarát életre keltő komplex audiovizuális előadássá válik. 

DJ BOOTSIE KVARTETT & VJ KEMURI

09.16. szombat 20 óra

MűvészetMalom udvara, Bogdányi u. 32.

(Esőhelyszín: MűvészetMalom konferenciaterme, Bogdányi u. 32.)

Előadók:

Programozás, effektek, lemezjátszó: Solymosi Vilmos (DJ Bootsie)

Dob: Lázár Tibor

Szaxofon, furulya: Weisz Gábor

Ütőhangszerek, vibrafon: Grünvald László

Vizuál: Somogyi Kristóf VJ Kemuri

 

További információ: ITT.

Lásd még:

Honfoglalás kori régészeti kincsek Szentendrén

Új művészeti könyvesbolt nyílt Szentendrén

Kiállítótér és galériás gondolkodás Szentendrén

-------------

Cikkeink írásához az Alrite beszédfelismerő (speech-to-text) megoldást alkalmazzuk.

Nyitókép: Dj Bootsie (forrás: Ferenczy Múzeumi Centrum)

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!