by artisbusiness.hu 2021. szept 21.

Dramaturgia és rendezés

Az eSzínház Fesztivál keretében ingyenes, élő online szakmai kerekasztal-beszélgetést láthat-hallhat a közönség 2021. szeptember 21-én 19 órától.

Amikor tudni lehet, hogy az adott előadás stream-re készül, vagy az online térben is játsszák majd, miféle speciális felkészülést igényel a dramaturgia és a rendezés szempontjából? Egyáltalán, mi változott az elmúlt években (akár a pandémia hatására), ami alapvetően érintette a rendezői és dramaturgiai munkát? Változtak a nézői szokások, reakciók, esetleges prioritások, amelyekre érdemes figyelni, reagálni? Hogyan készülnek a színházak, a társulatok egy olyan időszakra, amely elsősorban a nézőterek újbóli benépesítéséről szól, mégis megfontolandó a hibrid modell bevezetése?

A beszélgetés résztvevői, akik között van rendező, író és színművész egyaránt, a mindannyiunkat foglalkoztató kérdésekre keresnek válaszokat.

Beszélgetőtársak:
Bagó Bertalan - rendező, művészeti vezető, Vörösmarty Színház
Gáspár Ildikó - rendező, Örkény István Színház
Nyáry Krisztián - író, irodalomtörténész, Madách Színház
Paczolay Béla - rendező, Vígszínház

Moderátor: Légrádi Gergely, az eSzínház vezetője

Az esemény során szó esik majd az eSzínház Fesztiválról és azokról az előadásokról, amelyeket a résztvevő művészek és szakemberek színházai és társulatai neveztek a Fesztiválra.

A nézők az élő online kerekasztal-beszélgetés közben kérdezhetnek a résztvevőktől fesztival@eszinhaz.hu e-mail-címen.

Az esemény megtekintése ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Jegyek szeptember 21-én 17:50-ig igényelhetők: https://eszinhaz.hu/hu/eloadasok/elo/eszinhaz-feszt-kerekasztal-202109211900

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!