by izraelinfo.com/artisbusiness.hu 2021. Mar 16.

Egyszerre borzongató és felemelő

Az izraeli MyHeritage új eszköze életre kelti a régi fotókat. „Modern szeánszot” élhetünk át.

Amint azt az izraelinfo.com írja, az izraeli online genealógiai és DNS-tesztelő cég, a MyHeritage nemrégiben új szolgáltatással jelentkezett. A cég alkalmazása és weboldala bármilyen fénykép animálására képes: az egyének állóképeit mozgó, kifejező változatokká tudja alakítani.

Az új, Deep Nostalgia funkciót úgy hirdetik, mint a távoli múltban élt, régi fényképeken  látható  rokonok életre keltőjét – bár akármilyen fotóhoz használható. „Animálja az arcokat minden családi képen bámulatos technológia segítségével! Élje át családtörténetét úgy, mint még soha!”

A MyHeritage menedzsmentje szerint ez a funkció új perspektívát ad a családtörténetnek azáltal, hogy reálisan ábrázolja, hogyan nézett volna ki, hogyan mozgott volna egy személy, ha videón rögzítették volna. „Szeretett őseink arcának videoszimulációban való megelevenítésével elképzelhetjük, milyenek voltak a valóságban, és ez új módot kínál arra, hogy kapcsolatba lépjünk családtörténetünkkel” – mondta Gilad Japhet, a MyHeritage alapító-vezérigazgatója.

Az eszköz az utóbbi napokban nagy vihart kavart a közösségi médiában, számos felhasználó alkalmazta régi családi képek animálására. Sokan heves érzelmekkel reagáltak arra, hogy  láthatják, amint az elhunyt szülők és nagyszülők „életre kelnek”.

A  MyHeritage újítása előre rögzített sablonvideókat használ az arcok animálásához. „Minden arc számára automatikusan kiválaszt egy preferált illesztőprogramot a tájolása alapján, majd zökkenőmentesen alkalmazza a fotót. Ennek eredményeként rövid, kiváló minőségű videoanimáció jelenik meg egy-egy arcról, amely képes mosolyogni, pislogni és mozogni.”

Történelmi, vallási személyiségek feltámasztására is használják a funkciót. További kreatív lehetőség a híres műalkotások mozgóképpé alakítása. Eddig több mint ötvenmillió animáció készült. 

A Mély Nosztalgia funkció akár egy új művészeti ág alapköve is lehet.

„Modern szeánszon” itt vehetünk részt

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!