by MTI/artisbusiness.hu 2021. Dec 19.

Együttműködik az ELTE és a Szépművészeti Múzeum

A jövőben közös kutatásokat folytatnak, közösen szerveznek tudományos programokat, konferenciákat, és publikálási lehetőséget biztosítanak egymásnak.

Szorosabbra fűzi évtizedek óta fennálló kapcsolatát a két intézmény. Az oktatási és tudományos együttműködés megerősítéséről szóló megállapodást Bartus Dávid, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának dékánja és Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója látta el kézjegyével.

A határozatlan időre szóló egyezmény értelmében a felek a jövőben közös interdiszciplináris kutatásokat folytathatnak, közösen szervezhetnek tudományos programokat és konferenciákat, kiadványokat jelentetnek meg. Az intézményi kiadványokban kölcsönös publikálási lehetőséget biztosítanak egymásnak.

ELTE Bölcsészettudományi Kar (fotó: ELTE)

Az együttműködés magában foglalja az elmúlt években átadott, világszínvonalú Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ (OMRRK), valamint az egyetem Régészettudományi Intézete eszközparkjának kölcsönös használatát, és kiterjed a kölcsönös könyvtárhasználatra is.

A megállapodás Magyarország legnagyobb, egyben legrégebb óta folyamatosan működő egyetemi karán belül leginkább a művészettörténész-, klasszikafilológus-, régész-, egyiptológus- és ókortörténész-képzéshez nyújt segítséget.

OMRRK (fotó: Balogh Zoltán/MTI)

A Szépművészeti Múzeum nem csupán az ország legnagyobb közgyűjteménye, de Közép-Európa egyik legátfogóbb és legnagyobb képzőművészeti, egyiptomi és antik gyűjteményének is otthont ad.

Nyitókép: Szépművészeti Múzeum (fotó: Szépművészeti Múzeum)

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!