by MTI/artisbusiness.hu 2021. Mar 23.

Fényből szőtt szőnyeg – pályázat a PTE hallgatóinak

A CARPET I AM elnevezésű fényszőnyegfestő pályázat célja, hogy kreatív kapcsolatot teremtsen a Zsolnay Örökségkezelő Nkft. és a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara között.

A Zsolnay Fényfesztivál Magyarország első és ez idáig egyetlen tematikus fényfesztiválja, amelynek dinamikusan növekvő látogatottsága és szakmai sikerei nemzetközi mércével mérve is kimagaslóak. 

Az évente megtartott, de tavaly a járvány miatt elmaradt rendezvény egyik legintenzívebb élményét a közel harminc állomást magában foglaló belvárosi fénykörút bejárása kínálja. A közönség egyik legkedveltebb alkotása a Fényszőnyeg, amely a pécsi Janus Pannonius utca burkolatának és házfalainak analóg fényfestéséből áll – ezt tervezhetik meg most a Pécsi Tudományegyetem művészeti karának diákjai.

A Zsolnay Fényfesztivál szervezői a pályázattal egyrészt magas színvonalú bemutatkozási lehetőséget kívánnak biztosítani az idén huszonöt éves jubileumát ünneplő kar hallgatóinak, másrészt a különböző szakok együttműködését támogatják, ugyanis az elbíráláskor előny, ha a vizuális alkotáshoz olyan zenei élmény kapcsolódik, amelyet szintén a kar hallgatói hoznak létre.

Bíznak abban, hogy a fesztivált megrendezhetik az eredetileg tervezett időpontban, július 1. és 4. között, de ha a pandémia miatt erre nincs lehetőség, akkor a legközelebbi fényfesztivál alkalmával mutatják be az alkotásokat.

A felhívásra a PTE művészeti karának jelenleg aktív hallgatói egyénileg vagy csoportosan jelentkezhetnek május elsejéig. A szakmai zsűri által kiválasztott első három nyertes pályázó százezer forintos pénzjutalomban részesül.

További információk itt olvashatók. 

A borítókép forrása: zsolnayfenyfesztival.hu

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!