by artisbusiness.hu 2023. Sep 21.

Hogyan őrizheti meg egy nő a nőiességét érett korban is?

– Az Aranyéveink – Végül újrakezdjük? című film egy házaspár életújrakezdésének történetét dolgozza fel

A lélekemelő filmek otthonaként ismert JUNO11 Distribution szeptember 21-én mutatja be a magyar származású svájci rendező, Barbara Kulcsar filmjét. Aznap este Soma Mamagésa, szeptember 23-án Szűcs Péter, szeptember 24-én pedig S. Hegyi Lucia divattervező és lánya, Sümeghy Claudia producer lesznek a premieresemények vendégei. A premiereseményekre váltott jegyekkel a nézők most értékes kétszemélyes pihenést is nyerhetnek.

A cselekmény szerint a frissen visszavonult Peter (Stefan Kurt) és felesége, Alice (Esther Gemsch) különböző elvárásokkal tekintenek életük új szakaszára. A nő egy földközi-tengeri körutazástól reméli, hogy kapcsolatuk új lendületet kap, míg Petert az elmúlással való szembesülés egzisztenciális válságba sodorja. A közös hajóút végül nem várt fordulatot hoz: Alice és Peter elszakadva egymástól meglepő felfedezéseket tesznek önmagukról, és új irányt találnak közös életüknek. 

Forrás: JUNO11 DistributionForrás: JUNO11 Distribution

A magyar származású Barbara Kulcsar vígjátéka Svájcban közönségkedvenc volt, de a német nézők szívét is meghódította. A rendező ebben az univerzális családi történetben nemcsak arra a kérdésre keresi a választ, hogyan is működik a szerelem ennyi év házasság után, de számos alternatív életutat is felvillant, amelyek segítségével örökké fiatalok maradhatunk. 

„Barbara Kulcsar már számos filmmel bizonyított Svájcban, és többek között az itthon is futó Tetthely című sorozatot rendezte. Az Aranyéveink már a leírása és a külföldi sikerei alapján felkeltette az érdeklődésünket, de miután megnéztük, olyan filmeket idézett fel bennünk, mint az Életrevalók és a Teljesen idegenek. Így egy percig nem volt kérdés, hogy elhozzuk a magyar közönségnek, és beszélgetéseket is szervezünk köré. Bízunk benne, hogy bemutatásával olyan pozitív, de közel sem elérhetetlen példát mutatunk a hazai nézőknek, melyből inspirálódhatnak, lendületet nyerhetnek, és új utakat találhatnak életük bearanyozásához” – mesélt a filmválasztás mögött álló motivációról a forgalmazó cég stratégiai vezetője, Sümeghy Claudia.

Forrás: JUNO11 DistributionForrás: JUNO11 Distribution

A filmet beszélgetések kísérik, melyek közül az elsőn már premier előtt részt vehettek a nézők. Szeptember 18-án a Cinema City Mammutban Molnár Kata Orsolya Szulák Andreát, a film nagykövetét faggatta az örök fiatalság titkáról. Szeptember 21-én a Cinema City Arénában Soma Mamagésa arról beszélget Molnár Kata Orsolyával, hogyan őrizheti meg egy nő a nőiességét érett korban is, vagy hogy tudnak ezek az évek egy második virágkorrá válni az életükben.

Forrás: JUNO11 DistributionForrás: JUNO11 Distribution

Szeptember 23-án a Cinema City Westendben Szűcs Péter (petersplanet.travel) az utazás megújító erejéről és saját utunk megtalálásáról beszél a közönségnek. Végül szeptember 24-én a Cinema City Allee-ban S. Hegyi Lucia divattervezőt és lányát, valamint a filmet forgalmazó Sümeghy Claudia producert a generációk közötti erős kötelékekről kérdezheti majd a közönség. Az eseményekre váltott jegyekkel a nézők most ráadásul egy kétszemélyes, kétéjszakás wellness pihenésért is játszhatnak a forgalmazó Facebook-oldalán.

Lásd még:

A Tűzvörös égbolt című díjnyertes filmmel indul a 12. Szemrevaló Filmfesztivál

A nyitókép forrása a JUNO11 Distribution

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!