by artisbusiness.hu/MTI 2023. Nov 20.

Kamaszokat segítő művészeti program nyerte az ARTtransfer-díjat

A Ludwig Múzeum elismerését Versényi Anna debreceni iskolapszichológus vehette át KÉPesek című komplex művészeti programjáért.

A szakember a hátrányos helyzetű kamaszok számára szervezett depresszió és önsértést megelőző, a mentális egészség helyreállítását célzó művészeti programjáért érdemelte ki a díjat. A KÉPesek egy olyan komplex, lelki egészségmegőrző és kreativitást fejlesztő, divergens tanulási módszereket is érintő egyéves kurzus, amely a kortárs művészetek beemelésével zajlik.

A zsűri méltatásában kiemelte, hogy a szakember példaértékűen építi be a kortárs művészetet az önismereti és más problémás esetekkel foglalkozó klienseinek munkájába. A szakmai grémium két további pályázatot emelt ki: a ROM-projektet, amelyben Somogyi Zsuzsanna egy zsámbéki rom feldolgozásán keresztül, kamasz diákokkal jutott el progresszív megoldásokig és a tematikus Mind Boxok elkészítéséig. Garami Gréta a Deák 17 Galéria igazgatóhelyettesének munkáját pedig azért értékelte a zsűri, mert ifjúsági és gyermekgaléria vezetőjeként képes volt nyitni a demenciával élő idősebb korosztály irányába, együttműködve a Gödöllői idősotthonnal, valamint elmélyült foglalkozásokat valósított meg. 


Fotó: Szabó Zsófia © Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti MúzeumFotó: Szabó Zsófia © Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum

A második fordulóba bejutott pályázók oklevélben és a Ludwig Múzeum kiadványaiból álló könyvjutalomban részesültek. Pályázati anyaguk elérhető a díj honlapján.Idén ötödik alkalommal írta ki a Ludwig Múzeum a díjpályázatot, amelyre olyan múzeumpedagógusok, pedagógusok, művészek, művészettörténészek, kurátorok jelentkezését várták, akik a saját területükön az elmúlt időszakban sokat tettek a kortárs képzőművészet közvetítéséért és népszerűsítéséért.

 Az idei téma a gondoskodás volt, kapcsolódva a Ludwig Múzeum ezévi kerettémájához, s vele a Vigyázat, törékeny! / Handle with care című kiállításhoz.

Lásd még:

Október 8-áig lehet pályázni az ARTtransfer-díjra

Szélesre tárt ajtók a bezárkózás idején

Nyitókép: Versényi Anna (fotó: Szabó Zsófia © Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum)

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!