by artisbusiness.hu 2023. Aug 16.

Kertmozival, táncházzal és gyerekprogramokkal készül a FAQ Színház a Janikovszky piknikre

A Janikovszky Éva szellemiségében tartott összművészeti pikniket augusztus 20-án rendezik meg.

A Janikovszky parkba változatos programokkal várják az érdeklődőket. Az esemény a második Budapest Tuning ötletpályázat részeként valósul meg. 

A FAQ-társulat hitvallása, hogy a kulturális programok nemcsak ablaktalan termekben jöhetnek létre, hanem szabad közterületeken, járókelők és fák között, padokon vagy akár egy park tűzfalán is. 

Janikovszky Éva könyvein generációk nőttek fel, az eseményen az író által megálmodott történetek, karakterek kerülnek közelebb az érdeklődőkhöz. A piknik 11 órától vár mindenkit, gyermekprogramokkal, előadásokkal, felolvasással, táncházzal és szitaműhellyel. Záróprogramként kertmozival, Az égig érő fű című film vetítésével készülnek a szervezők. 

A Budapest Tuning izgalmas szabadtéri aktivitások, találkozási pontok és közösségi funkciók létrejöttét ösztönzi szerte a városban. Az ötletpályázat célja, hogy a kiválasztott projektek új, rendhagyó városhasználati helyzeteket teremtsenek, akár időszakos vagy kisebb léptékű végleges beavatkozások megvalósításával. A projektek 2023. június 1. és október 31. között valósulnak meg a fővárosban.

A projektek a Budapest Tuning program keretében, a Budapest Brand nZrt-vel együttműködve valósulnak meg.

További információ: ITT.

Lásd még:

Mindenki Budapestje – Interjú Faix Csabával, a Budapest Brand vezérigazgatójával

Budapest: Birth of a Metropolis

------------

Cikkeink írásához az Alrite beszédfelismerő (speech-to-text) megoldást alkalmazzuk.

Nyitókép: Janikovszky Éva (forrás: Fortepan / Hunyady József)

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!