by artisbusiness.hu 2023. May 25.

Légy online is az, aki lennél!

Önmenedzser és tartalomgyártó képzést indít a Werk Akadémia

Új képzést indít a Werk Akadémia, melyben a résztvevők a magas színvonalú kreatív digitális tartalomgyártáshoz szükséges képességeket és ismereteket sajátítják el, valamint naprakész tudást kapnak ahhoz, hogy tartalmaikat eljuttassák célközönségükhöz. A két féléves képzés 2023 szeptemberében indul.

„A Facebook még megy, Instán is fent vagyok, a TikTokban már nem értem, mi a jó – ezt szokták mondani a kortársaim, ha a közösségi média szóba kerül, miközben a fiatal felnőttek már lassan egyáltalán nem is jelennek meg azokon a platformokon, amiket mi használunk. Ez pedig nemcsak ijesztő, hanem komoly következményei vannak azok számára, akik szeretnék elérni a náluk fiatalabbakat. Elérni őket már csak azért is érdemes, mert évről évre többen lesznek”– mondja Puskás Panni író, újságíró, a képzés mentora.

Igen, hatalmas paradoxon, hogy miközben a nap huszonnégy órájában a közösségi médiafelületeken lógunk, igazából csak egy kis szeletét ismerjük meg az egész működésének, ismerte fel a Werk, ezért indít gyakorlati képzést azoknak, akik számára a közösségi média és az online tartalommegosztás nemcsak a szórakozás és a kapcsolódás, hanem a munka terepe is. A cél, hogy a résztvevő vállalkozók, szabadúszók, önálló tartalomgyártók vagy éppen ügynökségi munkatársak hatásosan és hitelesen legyenek jelen az online térben.

„Olyan képzést szerettünk volna létrehozni, amely tud újat mutatni gyakorló social media menedzsereknek is, és amely azoknak is hasznos ismereteket nyújt, akik saját terméküket szeretnék promotálni, vagy akik független tartalomkészítők szeretnének lenni. A piackutatás és a márkaépítés kérdései ugyanolyan fontos részét képezik majd a tananyagnak, mint az, hogy miként lehet értékes tartalmakat létrehozni – legyen szó fotóról, videóról vagy épp szövegírásról” – mondja Réz Anna, a Werk Akadémia igazgatója a véleménye szerint radikálisan új szemléletű képzésről.

A Werk Akadémia, ahogy a többi képzésén, itt is arra törekedett, hogy olyan oktatókat kérjen fel, akik benne vannak a szakma sűrűjében, ismerik a friss trendeket, és komoly gyakorlati tapasztalatuk van. Így a tanárok névsorában megtaláljuk Nyáry Krisztián írót, Semjén Nórát, az Anyakivan oldal kreatív tartalomalkotóját, Regős Ábel filmrendezőt, Maróy Krisztinát, a Glamour magazin főszerkesztőjét, valamint Pintér Dániel Gergő kommunikációs szakembert. A tanórák nagy hangsúlyt fektetnek a különböző részterületek gyakorlati megismerésére, a képességfejlesztésre, valamint a képzésben résztvevők egyéni projektjeinek támogatására.

Emellett szeretnék, ha mindenki könnyen a Werk közösségének részévé válhatna, azok is, akiknek anyagi helyzete nem engedi meg a tandíj kifizetését. Ezért hirdetik meg a képzéssel egyidőben a Werk ösztöndíjprogramját is. Olyan pályázókat keresnek, akiket eddig is vonzott a Werk által kínált új képzési terület, és akik vállalni tudják, hogy lelkiismeretesen, legjobb tudásuk szerint vesznek részt a Werk Akadémia két féléves képzésén.

A 2023 szeptemberében induló tanévre maximum két ösztöndíjas helyet biztosítanak. Az ösztöndíj mértéke elbírálástól függően negyven, hetven vagy nyolcvan százaléka lehet a megpályázott szak képzési díjának. Az ösztöndíj feltétele, hogy a nyertes pályázó részt vegyen az elméleti és gyakorlati foglalkozások minimum hetvenöt százalékán, és a kiadott feladatok, vizsgamunkák nyolcvan százalékát elkészítse.

További információk ITT olvashatók.

-------------

Cikkeink írásához az Alrite beszédfelismerő (speech-to-text) megoldást alkalmazzuk

Kép: Réz Anna és Puskás Panni (fotó: Werk Akadémia)

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!