by pecsigaleriak.hu/artisbusiness.hu 2021. ápr 06.

Legyen az ország egy nagy kiállítótér!

Országos felhívássá nő a KÖZART– ahol csak lehet kezdeményezés. A szervezők várják az új helyszínek jelentkezését.

A rengeteg pozitív visszajelzés és a kiemelt érdeklődés hatására a pécsi Zsolnay Örökségkezelő NKft. KÖZART – ahol csak lehet című kampánya országos felhívássá nőtte ki magát. Ennek keretében olyan helyeken bukkannak fel művészeti alkotások, ahol még a korlátozások idején is találkozhatnak velük az emberek – Pécsett például húsboltban, patikában és drogériában.

A Zsolnay Örökségkezelő olyan kultúra- és művészetszervező intézmények, galériák jelentkezését várja az egész országból, amelyek szívesen csatlakoznak a kortárs képzőművészeti alkotásokat népszerűsítő akcióhoz.

A jelentkezők saját településükön felkeresik a képzőművészeket és az ő alkotásaik bemutatását vállaló helyszíneket (vállalkozásokat, üzleteket, nyitva tartó intézményeket). A cél, hogy a korlátozások idején is maradjon életben a kultúra, és nyújtson egy kis örömöt a betérő vendégeknek, csakúgy, mint a kiállítóterekből kiszorult alkotóknak.

Az akció védjegye a Pécsi Galériák honlapjáról szerkeszthető formában letölthető felirat, amit az ajtóra függeszthetnek: „Ebben az üzletben kortárs képzőművészeti alkotás látható”. Ezt követően az ország bármely pontján lévő helyszínről küldjenek fotókat, írják meg a helyszín címét, a kiállító nevét, a műtárgy vagy műtárgyak címét a pecsigaleriak@zsn.hu e-mail-címre, majd a Zsolnay Örökségkezelő minden alkotást feltölt egy ebből a célból létrehozott gyűjtőoldalra.
 
Az eddig kiállított munkák itt tekinthetők meg.

Lásd még: Egy kortárssal több lett. Maradhat?