by Libri/artisbusiness.hu 2022. Dec 12.

„Minden elolvasott könyv egy újabb megélt élet”

Nagyszerű, karácsonyi ajándéknak is kiváló könyveket ajánl a Libri.

Hol a boldogság mostanában? Barátságos meleg szobában – írta Petőfi Sándor Téli világ című versében. És mi az egyik igazán felszabadító, lélekemelő „énidős” foglalatosság télen? Az olvasás.

Marshall McLuhan 1962-ben jelentette meg A Gutenberg-galaxis című művét, amelyben a Johannes Gutenberg által feltalált könyvnyomtatás óta eltelt majd' hat évszázadot vizsgálta. Világhírű könyvében, – amelynek címe a könyvnyomtatás, tágabb értelemben az írásbeliség jelképévé vált –, arra kereste a választ, hogy mennyiben változtatta meg az ember érzékelését, gondolkodásmódját, egész létét a betűírás és a könyvnyomtatás feltalálása. Mindent egybevetve a könyv halálhírét keltette.

Forrás: mundialmedios.com

Hatvan év telt el a sötét jóslat óta, és bár sokszor készültek már temetni a Gutenberg-galaxist, ma is él és virul. A korábbiaknál kisebb példányszámban ugyan, de elképesztő mennyiségben jelennek meg könyvek, vagyis korunk embere is igényt tart a hagyományos, kézben fogható és lapozható művekre. A digitális világ sem söpörte el az analóg írott kultúrát, sőt: vérfrissítést hozott a könyvkiadásba, új műfajokkal, formákkal gazdagította azt.

Íme néhány könyv a Libri kínálatából, amelyek garantáltan segítenek átvészelni a zord téli hónapokat, és arra is tökéletesek, hogy amikor tavasszal ismét kinyílik számunkra a világ, otthonosabban, magabiztosabban mozogjunk benne. Mert „Minden elolvasott könyv egy újabb megélt élet” – ahogy Szergej Vasziljevics Lukjanyenko pszichiáter, író mondta.

Emily Nagoski – Amelia Nagoski: Érzelmi kiégés – A stresszkezelés gyakorlati titkai nőknek

A nőket és a férfiakat merőben más stresszforrások érik a mindennapokban, ezért természetes, hogy ezek ellenszerei is különbözőek kell, hogy legyenek. A pszichológus és szexedukációs szakember Emily Nagoski és testvére közös könyve hatékony és gyakorlati módszereket kínál a stresszkezelésre és az érzelmi kiégés elkerülésére, kifejezetten nőknek.

Dr. Máté Gábor – Máté Dániel: Normális vagy – Trauma, betegség és gyógyulás mérgező
világunkban

Az ember közösségi lény, így a közösségek hanyatlása negatívan hat az egyén fizikai és lelki állapotára is. Ez a magyar származású kanadai orvos-pszichológus és fia közös könyvének alaptézise. A kötet azonban nemcsak a társadalmak általános egészségügyi problémáira mutat rá, hanem hatékony megoldásokat is kínál, amiket mindannyian alkalmazhatunk ezek elkerülése érdekében.

Guillaume Musso: A szajnai ismeretlen

Ha a tél leghidegebb heteiben egy kis kikapcsolódásra van a legnagyobb szükségünk, a modern francia irodalom sztárjának legújabb regénye tökéletes választás. Az izgalmas, pörgős cselekmény és a nagyszerű karakterek egy percre sem engedik el az olvasó figyelmét, és tökéletes bizonyítékai Musso mesélőtehetségének.

További információk ITT találhatók.

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!