by Balogh Máté 2020. Apr 22.

Németh Marcell képzőművész: Szabadtér II 2018

A Budapest Art Mentor program bemutatja

Szabadtér II 2018

„A piros-fehér daru, amit a relief középpontjába helyeztem, a városi élet meghatározó elemévé vált. Az építést és a megújulást szimbolizálja. Az emberi idea térbeli mankója. Egyszerre absztrakt látvány és városi léptékben monumentális szerkezet. A hely, ahol a daru megjelenik, átmeneti teret képez, még nem tudni, hogy az épület funkcionalitásában működni fog-e; egy ígéretet hordoz magában.

A tér formálására irányuló emberi akarat már nem a létezésünk következménye, hanem a magunkba vetett hit megjelenítése. „A daru az ember mindenekfeletti akaratát és hatalmát hirdeti a környezetünk felett” – vallja Németh Marcell, a Budapest Art Mentor program mentoráltja.  

A képzőművészeti mentorprogram célja, hogy fiatal képzőművészeknek lehetőséget teremtsen a magyar és a nemzetközi szcéna megismerésére és az abba való beágyazódásra.

A cikk megszületését a B. Braun támogatta.

Megjelent: 2019 június

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!