by artisbusiness.hu 2023. Apr 18.

Női vezetők a hazai kulturális életből – színház, zene, rendezvény

Az Art is Business kétrészes összeállítása az áprilisi Connections előtt.

Barda Beáta (forrás: Trafó)Barda Beáta (forrás: Trafó)

„Szerintem az lenne a fontos, hogy végre nyíltan és őszintén beszéljünk egymással. Beszélgessünk, a szó legszorosabb értelmében, és gondoljuk már végig, az ég szerelmére, hogy a kultúra nem egy szalámi, aminek az »alkatrészeit« először ledarálják, azután összetömörítik és felszeletelik, a kultúra az sokszínű, sokféle, és nyitott, elfogadó és befogadó.”

Barda Beáta – ügyvezető igazgató, Trafó

Ellinger Edina (forrás: Bábszínház)Ellinger Edina (forrás: Bábszínház)

„A bábtechnikák megőrzése az, ami nagyon fontos: hogy legyen paravános játékunk, amikor van kesztyűs báb, van botos-pálcás báb, legyen nálunk marionett, a nézők találkozzanak néha árnyjátékkal, fekete színházzal, az ún. illúzió színházzal. Ez az én hagyományőrzésem.”

Ellinger Edina – igazgató, Budapest Bábszínház

Erdődy Orsolya (fotó: Balogh Róbert)Erdődy Orsolya (fotó: Balogh Róbert)

„A művészet (zene, film, képzőművészet, tánc stb…) kiapadhatatlan örömforrás az életben. Kikapcsol, motivál, jókedvre derít és sokszor gyógyít. A vállalkozói (forprofit) szemlélet működteti, lendületbe hozza a művészetet, és ösztönzően hat a művészek tevékenységére is. Segít megvalósítani a Budapesti Fesztiválzenekar misszióját, hogy minél több emberrel osszuk meg a zene szeretetét.”

Erdődy Orsolya – menedzserigazgató, Budapesti Fesztiválzenekar

Gerlóczy Judit (fotó: Gordon Eszter)Gerlóczy Judit (fotó: Gordon Eszter)

„Egyes témáink kapcsán további koprodukciós és országos szinten átívelő partneri lehetőségeket, egyéb piaci szereplőket, továbbá nézői visszajelzéseket kutatunk, mert hiszünk abban, hogy önmagában jó előadást létrehozni nem elég. A színházi jövő záloga az együttműködésben rejlik.”

Gerlóczi Judit – ügyvezető, Delta Produkció

Gálvölgyi Dorka (fotó: Forgács Bea)Gálvölgyi Dorka (fotó: Forgács Bea)

„Az Eötvös10 megújult, ami nemcsak az arculatváltásnak köszönhető, hanem annak, hogy célkitűzéseinknek megfelelően valóban megtöltjük kultúrával Terézvárost.”

Gálvölgyi Dorka – vezérigazgató, Eötvös10

Kováts Adél (fotó: Falus Kriszta)Kováts Adél (fotó: Falus Kriszta)

„Soha nem szabad elveszítenünk a hitünket a színházban, az alkotásban – bármennyire is rossz idők járnak. A színház mindig lehetőség, a színházcsinálás közösségi munka, az önkifejezés mindig lehetőség arra, hogy értéket közvetítsünk.”

Kováts Adél – igazgató, Radnóti Színház

Peller Mariann (forrás: Virtuózok)Peller Mariann (forrás: Virtuózok)

„A Virtuózokat a befektetőink üzletként kezelik, de nekünk ez misszió is. Bár nagy üzleti sikereink voltak, azt gondolom, a víziót és a missziót együtt kell kezelni, akkor fog működni.”

Peller Mariann – alapító, Virtuózok

Rozgonyi-Kulcsár Viktória (fotó: Dömölky Dániel)Rozgonyi-Kulcsár Viktória (fotó: Dömölky Dániel)

„Azt kívánom, hogy a következő öt év abban legyen más, mint a korábbiak, hogy stabil, kiegyensúlyozott, kiszámítható működésünk legyen, mert az segítené, hogy végre egyről a kettőre tudjunk lépni, és ne folyamatosan túlélő-stratégiákat kelljen gyártani, és válságmenedzsmentet alkalmazni, hanem tudjunk szakmailag is építkezni.”

Rozgonyi-Kulcsár Viktória – alapító igazgató, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház

Szálka Zsuzsanna (forrás: Facebook)Szálka Zsuzsanna (forrás: Facebook)

„A művészeknek muszáj megtanulniuk bizonyos művészeten kívüli kompetenciákat, mert nagyon kevesen lesznek közülük olyanok, akiket felkarol egy ügynökség és egyengeti a pályájukat. A menedzsment a sikeres karrier egyik kulcsa.”

Szálka Zsuzsanna - szakmai koordinációs igazgató-helyettes, Magyar Zene Háza

Vígh Andrea (fotó: Felvégi Andrea)Vígh Andrea (fotó: Felvégi Andrea)

„Amellett, hogy állami fenntartásúak vagyunk, jeles üzletemberek is folyamatosan támogatják az iskolát. A Zeneakadémia nyitott, innovatív és fejlődést mutató, ami éppúgy a brandépítés része, mint ahogy kezdettől presztízsteremtők a világ élvonalába tartozó művészeknek a Nagyteremben adott, meghatározó jelentőségű koncertjei.”

Vígh Andrea – rektor, Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem

Lásd még: Női vezetők a hazai kulturális életből – múzeumok és galériák

2023. április 20., Connections: Női vezetők a hazai vállalati és kulturális életből
Az Art is Business Connections beszélgetősorozatában áprilisban a közreműködők azon megállapítás mentén osztják meg gondolataikat, miszerint a művészeti szektorban arányait tekintve mintha több felső vezető nő lenne, mint a forprofit világban.

-------------

Cikkeink írásához az Alrite beszédfelismerő (speech-to-text) megoldást alkalmazzuk.

A nyitókép forrása: pexels.com

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!