by PTE/MTI/artisbusiness.hu 2021. Jun 03.

PosiTivE – Nézd és láttasd a jó oldalát!

Török fotó nyerte a Pécsi Tudományegyetem (PTE) fotópályázatának közönségdíját.

A Pécsi Tudományegyetem a 2021. május 31-éig tartó, PosiTivE – „Neked mi jót adott a megváltozott élethelyzet?” elnevezésű fotópályázatával reflektorfénybe kívánta helyezni a pandémia ellenére megélt lélekemelő, a nehézségeken átsegítő élményeket. A kezdeményezés – amellett, hogy a járványhelyzet pozitív hozadékára összpontosított  – erősítette a PTE nemzetközi kapcsolatait.

A felhívásra a magyarországi középiskolák és felsőoktatási intézmények mellett francia, indiai, román és török társegyetemekről több mint kétszáz pályázat érkezett be a PTE-hez. A fotókból az egyetemhez kötődő neves fotográfusokból, fotóművészekből álló szakmai zsűri választotta ki azt az ötven pályaművet, amelyet május 10. és 31. között közönségszavazásra bocsátottak. A mintegy ötezer-háromszáz szavazat közül az Isztambuli Aydin Egyetem hallgatója, Hasan Yildirim Baba ve Oglu (Apa és fia) című fotója kapta a legtöbbet. A második helyezett egy pécsi hallgató, Kocsis Kata lett Virtualitás című képével, a harmadik pedig egy zalaegerszegi gimnazista, Gál Regina, Lélektükör című munkájával.

Fülöp Anna: Lélekben

A zsűri értékelése szerint a középiskolások kategóriájában a legjobb a Barátok című kép lett, amelyet Kolumbán Barnabás, a siófoki Perczel Mór Gimnázium tanulója készített, a második helyezést a veszprémi Szabó Viktória Elmélkedés a naplementében, a harmadik helyet pedig a budapesti Rabb Laura Én magam, a boldogságom című fotója érdemelte ki.

Pál Zsombor: Önkéntes terep-fotó II.

A hazai és külföldi társegyetemek polgárainak kategóriájában a PTE bölcsész hallgatójának, Pál Zsombornak az Önkéntes terep-fotó II. című alkotása nyert. A második Fülöp Anna, a Semmelweis Egyetem hallgatója lett Lélekben című képével, a harmadik pedig Shubhodeep Roy, a Kalkuttai Egyetem hallgatója The Barber Shop (A borbélyüzlet) című fotójával.

Shubhodeep Roy: Borbélyüzlet

A díjazott fotók a PTE galériájában tekinthetők meg.

Nyitókép: Hasan Yildirim: Baba ve Oglu (Apa és fia)

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!