by artisbusiness.hu 2023. Dec 01.

Shakespeare-t mutatott be a Gólem Színház

A Rómeó és Júlia feldolgozására a Gólem Ifjúsági Társulat tagjai vállalkoztak, a világhírű dráma premierjét november 29-én tartották.

A Gólem Ifjúsági Társulat a független színház állandó műhelye, ahol a színjátszás iránt érdeklődő fiatalok közös műhelymunka és együttgondolkodás során hoznak létre produkciókat. Jelenleg három futó előadásuk látható a Gólem Színházban: az Értelem és érzelem, az Erkély és a Lev Tahor-Tiszta szív.

Az előadás a VII. kerületi Csányi utcai Gólem Központban, a Gólem Színház saját játszóhelyén látható. Saját előadásaik mellett befogadó színházként, közösségi, találkozási helyként, kávézóként és kreatív műhelyként egyaránt működnek.

Rómeó és Júlia (fotó: Hirling Bálint)Rómeó és Júlia (fotó: Hirling Bálint)

„Művészeti központként az is a szerepünk, hogy magasra tegyük a lécet, igényeket teremtsünk. A Gólemben mint zsidó színházban nem a származást, a vallást, az etnikai, kisebbségi hovatartozást vesszük alapul, hanem a tematikát. Minden előadó-művészeti ágra nyitottak vagyunk, ha a téma zsidó. Az ilyen jellegű produkciókat legalább egy-két előadás erejéig vendégül látjuk, és ha az előadás fenntartja magát, a közönség kíváncsi rá, örömmel befogadjuk” – nyilatkozta az Art is Businessnek a Gólem Színház alapítója, Borgula András.  

További információ: ITT.

Lásd még:

Négy új bemutatóval várja nézőit az új évadban a Gólem Színház 

Nyitókép: jelenet a Rómeó és Júlia című előadásból (fotó: Hirling Bálint)

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!