by artisbusiness.hu 2021. szept 23.

Színészi játék

Az eSzínház Fesztivál keretében ingyenes, élő online szakmai kerekasztal-beszélgetést láthat-hallhat a közönség 2021. szeptember 23-án 19 órától.

A színészi játék sok tekintetben különbözik akkor, ha filmről, ha kamera előtti jelenlétről vagy színpadi megszólalásról van szó. Mi a helyzet akkor, amikor bár színpadon történik a „játék”, de kamerák optikájának szól? Milyen nézők, nézői reakciók nélkül játszani? És mi történik akkor, ha nézők is vannak a nézőtéren és kamerák is rögzítik az előadást? Milyen kihívások előtt áll ilyen esetekben a színész és a rendező? Hogyan készülnek a színházak, a társulatok egy olyan időszakra, amely elsősorban a nézőterek újbóli benépesítéséről szól, mégis megfontolandó a hibrid modell bevezetése?

A beszélgetés résztvevői, akik között van igazgató, rendező és színművész egyaránt, a mindannyiunkat foglalkoztató kérdésekre keresnek válaszokat.

Az esemény során szó esik majd az eSzínház Fesztiválról és azokról az előadásokról, amelyeket a résztvevő művészek és szakemberek színházai és társulatai neveztek a Fesztiválra.

A nézők az élő online kerekasztal beszélgetés közben kérdezhetnek a résztvevőktől fesztival@eszinhaz.hu e-mail-címen.

Beszélgetőtársak:

Mácsai Pál igazgató, rendező, színművész, Örkény István Színház
Pálos Hanna színművész, Katona József Színház
Rudolf Péter igazgató, rendező, színművész, Vígszínház
Sodró Eliza színművész, Radnóti Miklós Színház

Moderátor: Légrádi Gergely, az eSzínház vezetője

Az esemény megtekintése ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Jegyek szeptember 23-án 17:50-ig igényelhetők: https://eszinhaz.hu/hu/eloadasok/elo/eszinhaz-feszt-kerekasztal-202109231900

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!