by artisbusiness.hu 2022. Jun 29.

Új támogatói rendszert vezet be Pintér Béla és Társulata

– Most minden eddiginél nagyobb szükségük van az anyagi segítségre

A 2021/2022-es évad utolsó napjaiban először is szeretnénk kifejezni köszönetünket és hálánkat egész évados figyelmükért, támogatásukért és azért, hogy minden előadásunkat telt ház előtt játszhattuk! Társulatunk vezetője, Pintér Béla videóüzenetben foglalta össze gondolatait a mögöttünk és az előttünk álló évadról – írják honlapjukon.

A Pintér Béla és Társulata az Előadó-művészeti Többlettámogatás keretein belül meghirdetett felhívásra több pályázatot is benyújtott, ám ezeket a mai napig nem bírálták el. A társulat a korábbi évek eredményei alapján idén is számított erre a forrásra, de most kénytelen újratervezni következő évadát, mivel mintegy ötvenmillió forinttal kevesebb pénzből gazdálkodhat.

A 2022/2023-AS ÉVAD

A Társulat anyagi biztonságának és további működésének érdekében több fontos változás lesz a következő évadban. A sütemények Királynője című előadásuk kivételével minden darabjuk az UP Rendezvénytérben látható majd (kivétel még az Ascher Tamás Háromszéken, ami továbbra is a Katona József Színház repertoárjának része). Ez egyben azt is jelenti, hogy azokra az előadásaikra, amelyekhez korábban nehezen lehetett hozzáférni, a következő évadban sokkal könnyebben tudnak majd jegyet vásárolni a nézők.

Emelni fogják jegyáraikat, és jegykezelési költséget vezetnek be, de a jelenleginél több jegyárkategóriát hoznak létre, így a mostani árakhoz képest akár olcsóbban, már 2900 forinttól lehet majd jegyet kapni az újpesti előadásainkra.

További fontos változás, hogy megszűnik az előjegyzési rendszer és a pártolói jegy intézménye, helyettük háromszintű támogatói tagságot vezetnek be. Mindazok, akik jelenleg az előjegyzési listán szerepelnek, értesítést fognak kapni a jegyértékesítés indulásakor, így módjukban lesz jegyet vásárolni. Értesítést továbbra is lehet kérni, ám ez nem jelent elővásárlási jogosultságot: a kiválasztott előadások nyilvános jegyértékesítésének megkezdésekor e-mailben fogják tájékoztatni az értesítést kérőket.

Az évadot a tervek szerint szeptember 1-jén kezdik, a jegyértékesítés július elején indul. Új bemutatójuk október 1-jén lesz, a címe: Az Imádkozó. „Nagy vonalakban a gyermekvállalás nehézségeiről szól majd, illetve arról, hogy hogyan is élünk mi a 2020-as években, ma Magyarországon.”

TÁMOGATÓI TAGSÁG

A 2022/2023-as évadtól új támogatói rendszert vezetnek be mindazok számára, akik a jegyvásárláson túlmenően is szeretnék támogatni a Pintér Béla és Társulata fennmaradását. A közönség háromféle tagság közül tud választani, amelyek különböző jogosultságokat, kedvezményeket biztosítanak. A tagság a befizetést követően évad végéig (2023. június) érvényes, és 2022. december 31-ig lehet kiváltani.

A támogatói tagságról bővebb információk ITT olvashatók.

Nyitókép: Pintér Béla (fotó: Horváth Judit)

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!