by artisbusiness.hu 2023. Mar 20.

Women in Art – az összefogás ereje

A Menedzserszövetség „Legyen Divat a Női Vezető!" kampányában idén kiemelt téma a művészet.

Az instyle.hu Karrier rovatának cikkében olyan nő vezetők kerültek középpontba, akik küldetésüknek tekintik a művészet népszerűsítését és hagyományainak, értékeinek ápolását. Az írás a Menedzserszövetség és az InStyle Magyarország közös kampányának része. A Menedzserszövetség és az Art is Business idén tavasszal közös események létrehozását tervezi, Art Meets Business címmel.

A kampányban a Women in Art téma mellett kiálló nyolc vezető nő célja a művészet és az üzleti világ összekapcsolása mellett a művészek társadalomban betöltött fontos szerepére felhívni a figyelmet, amiért korunk kihívásaira reflektálva segítenek megérteni a világot, amelyben élünk. Közös üzenetük: 

Küldetésünk, hogy a művészeten keresztül közvetítsünk értéket!


Women in Art (fotók: Pejkó Gergő, haj: Szofrán Zsolt / Color Frame Salon / Authentic Beauty Concept, smink: Pallag Evelin, ruha: ZHOJA)

A Menedzserszövetség tagjainak körét egyre több, a művészet különböző ágában tevékenykedő vezető erősíti. A Szövetség elnöksége és ügyvezetése számára is fontos a művészet támogatása, legyen szó dizájnról, divatról, színházról, képzőművészetről vagy zenéről. Több alkalommal támogatták a Kis Virtuózok Alapítványt, az Autistic Art Alapítványt, és a Jövő Menedzsere Mentorprogramban a mentor és a mentorált oldalon is szerepelnek vezetők a művészeti szférából. A program szakmai csapata fontosnak tartja, hogy a művészet területén is segítséget nyújtsanak, hiszen a kreatív szakmákban is elkél a business skill, a művészeknek nemcsak megalkotni, de eladni is tudniuk kell a terméket.

Az Art is Business csapata Hoztam Kávét videóinterjú-sorozatának interjúalanyai a Menedzserszövetség vezetői voltak, akik kötődnek a művészethez, és akiknek szívügye valamilyen művészi társaság támogatása. Az együttműködés folytatáskánt idén tavasszal már közös események létrehozását tervezi a két szervezet, Art Meets Business címmel. Emellett a Menedzserszövetség az idei évtől több művészeti programot is szervez tagjai számára.


Hoztam kávét – Kezdés (Art is Business YouTube)

Balogh Máté András, az Art is Business ügyvezetője szerint a Menedzserek Országos Szövetsége rendkívül előremutató lépést tett azzal, hogy a művészetet beemelte a 2022-es kampányába. „Büszkék vagyunk arra, hogy Buday Kollárik Tímea, a szövetség szíve és lelke ennyire elkötelezetten támogatja a kreatív és művészeti világ szereplőinek megjelentetését az ország kiemelkedő vállalati menedzserei mellett. Hisszük, hogy idővel ez a lépés elvezethet a kulturális témák jobb beágyazódottságához a céges mindennapokba" – mondta.

A Menedzserszövetség Legyen Divat a Női Vezető! kampánya idén megújult formában jelentkezett, Women in Mission – az összefogás ereje alcímmel. A Szövetség női vezetői nyolc kiemelten fontos téma mellé álltak, és fogalmazták meg közös üzenetüket. A Menedzserszövetség és az InStyle Magyarország közös kampányának keretében március 8-tól, minden nap egy-egy újabb női vezetőkből álló csoport kiemelt témája került fókuszba az instyle.hu Karrier rovatában. A csoportos interjúkban a kampány szereplői az általuk képviselt témával kapcsolatos egyéni gondolataikat is megosztották az olvasókkal. 

A nyitóképen a Women in Art téma képviselői: Dr. Kovács Zsófi, a Magyar Állami Operaház jogi és humánpolitikai vezetője; Liptay Gabriella, a KPMG marketing és kommunikációs igazgatója; Magyar Vilma, az Underguide, alapítója és ügyvezető igazgatója; Matheidesz Réka, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem vezérigazgatója; Nagy Erika, a Zhoja tulajdonosa; Patakfalvi Réka, a Continental Group tulajdonosa és kreatív igazgatója; Paulin Renáta, a BÁV Zrt. igazgatósági tagja; Peller Mariann, a Virtuózok alapító-producere (fotó: Pejkó Gergő)

-------------

Cikkeink írásához az Alrite beszédfelismerő (speech-to-text) megoldást alkalmazzuk.

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!