by Art is Business 2022. Mar 09.

1. évad 10. rész

Samu Tímea, a JCDecaux Magyarország vezérigazgatója.

A videó ide kattintva érhető el.

„Kísérletezni kell olyan projektekkel is, amik elsőre sokkolónak tűnnek.”

Az Art is Business 2021 tavaszán indult videóinterjú-sorozata bemutatja, hogyan tud az üzleti és a művészeti közeg mindkét fél számára előnyös kapcsolatot teremteni. Borbás Gergő színész olyan meghatározó alkotókkal, cégvezetőkkel, mecénásokkal és kulturális szakemberekkel beszélget egy kávé mellett, akiknek fontos a vállalati és a kulturális szféra összekapcsolódása.

Samu Tímea első generációs értelmiségi. Tanárai unszolására ment főiskola helyett egyetemre, melynek elvégzése után először egy könyvvizsgáló cégnél helyezkedett el. Hamarosan azonban már felső vezetői pozícióba került egy építőipari cégnél, majd hat évet töltött el a Telekomnál, azután kötött ki a JCDecaux-nál. Tímea jelenleg a cég magyarországi vezérigazgatója, a posztot 2020 februárja óta tölti be.

Gergővel arról beszéltek, hogy milyen modell mentén működik a JCDecaux és miért számít ez formabontónak. Tímea mesélt arról is, hogy miben különbözik az általa megjárt két multicég, a Telekom és a JCDecaux, és hogyan hat ez a mindennapi munkavégzésére.

Szóba kerültek a cég kreatív reklámkampányai, legfőképpen az Álljon meg egy novellára! pályázat, amelyet 2021-ben már negyedik alkalommal hirdettek meg. A kezdeményezés sikerét mutatja, hogy már a legelső évtől kezdve a beérkezett pályaművek száma meghaladta a kétezret. A pályázat továbbra is töretlen sikernek örvend, idén az ötödik kiírásra is sor került.

Természetesen nem maradhatott ki az a téma sem, hogy miért tartja Tímea fontosnak a nagyvállalatok együttműködéseit művészeti területen, milyen személyes kapcsolata van a művészettel, illetve hogy mecénásnak érzi-e saját magát.

A videót 2021. július 7-én publikáltuk a YouTube-on.

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!