by Art Is Business 2022. Mar 02.

1. évad 3. rész

Schönberger Ádám, a Bánkitó Fesztivál főszervezője.

A videó ide kattintva érhető el.

„A Bánkitó Fesztiválból nem vesz ki senki osztalékot”

Az Art is Business 2021 tavaszán indult videóinterjú-sorozata bemutatja, hogyan tud az üzleti és a művészeti közeg mindkét fél számára előnyös kapcsolatot teremteni. Borbás Gergő színész olyan meghatározó alkotókkal, cégvezetőkkel, mecénásokkal és kulturális szakemberekkel beszélget egy kávé mellett, akiknek fontos a vállalati és a kulturális szféra összekapcsolódása.

Gergő Schönberger Ádámnál, a Bánkitó főszervezőjénél járt, és vele beszélgetett a fesztivál múltjáról, jelenéről és jövőjéről. Ádám a Marom Klub Egyesület igazgatójaként korábban, a mára már bezárt Sirály klubot is vezette. Következő vállalkozása, az Auróra szintén nem volt nehézségektől és politikai konfliktusoktól mentes. A klub egy társadalmi vállalkozás, célja a kulturális programok és civil aktivista szervezetek összekapcsolása.

Hasonló céllal indult a Bánkitó is, úgy érezték a szervezők, hogy szükség van egy kisebb lélegzetvételű, mégis társadalmilag fontos szerepet vállaló fesztiválra. Ádám mesél Gergőnek arról, hogy mi indította el bennük ezt a vágyat, miként tudják fenntartani a fesztivált mint nonprofit rendezvényt, és egyáltalán mit is jelent, hogy az esemény nonprofit.

Ádám beszél arról is, hogyan alakult ki a fesztivál kulturális identitása. Miként tudják eredeti elveiket megtartani a dinamikus növekedés mellett, terveznek-e változtatni a jövőben, és hogyan érintette a fesztivált a koronavírus-árvány. A videó végén pedig egy kis múltba tekintés: kiderül, milyen kapcsolódás volt a rendezvény és a biciklisek között.

A videót 2021. április 28-án publikáltuk a YouTube-on.

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!