by Art is Business 2022. Mar 03.

1. évad 4. rész

Polgár András vállalkozó, a Polgár Alapítvány vezetője.

A videó ide kattintva érhető el.

„Számomra magától értetődő volt, hogy segítsek másokon”

Az Art is Business 2021 tavaszán indult videóinterjú-sorozata bemutatja, hogyan tud az üzleti és a művészeti közeg mindkét fél számára előnyös kapcsolatot teremteni. Borbás Gergő színész olyan meghatározó alkotókkal, cégvezetőkkel, mecénásokkal és kulturális szakemberekkel beszélget egy kávé mellett, akiknek fontos a vállalati és a kulturális szféra összekapcsolódása.

Gergő ezen alkalommal Polgár András mecénással beszélget. András közgazdász üzletemberként kezdte pályafutását, azonban 2005 óta az üzleti élettől folyamatosan visszavonulva vagyona egy részét jótékony célokra ajánlja fel.

Úgy érezte szükség van arra, hogy szervezett keretek közt adományozhasson. Talán legnevesebb intézménye a Polgár Alapítvány az Esélyekért (PAE). A szervezet fő célja a roma esélyegyenlőség megteremtése, a kisebbség megsegítése.

Az esélyegyenlőség mellett azonban különböző, egyéb alapítványain keresztül (Füge, Summa Artium, Thea stb.) a színházi életnek is mecénása. Többek között arról is beszélt Gergővel, hogy miként tudta összekötni az esélyegyenlőség és a művészet témakörét.

A videóból választ kaphatunk arra, kik felelnek azért, hogy András pénze jó helyre kerüljön, illetve miért éri meg számára a kultúra és a társadalom leszakadt rétegeinek patronálása. Kiderül mit gondol arról, hogy kinek lenne a felelőssége a kultúra támogatása, fenntartása.

Az interjú végén pedig megtudhatjuk, hogy miként viszonyul műtárgyaihoz és mesél Böröcz András szobrásszal való együttműködéséről is.

A videót 2021. május 19-én publikáltuk a YouTube-on.

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!