by Art is Business 2022. Mar 04.

1. évad 5. rész

Szálka Zsuzsanna kulturális menedzser.

 A videó ide kattintva érhető el.

„Egy produkciót a koncepció kialakulásától a tapsig kísérek”

Az Art is Business 2021 tavaszán indult videóinterjú-sorozata bemutatja, hogyan tud az üzleti és a művészeti közeg mindkét fél számára előnyös kapcsolatot teremteni. Borbás Gergő színész olyan meghatározó alkotókkal, cégvezetőkkel, mecénásokkal és kulturális szakemberekkel beszélget egy kávé mellett, akiknek fontos a vállalati és a kulturális szféra összekapcsolódása.

Szálka Zsuzsanna szabadúszó kulturális menedzser. Zsuzsanna több egyetemen is oktat kulturális menedzsmentet, emellett számos hazai és külföldi projektben kap szerepet. Dolgozott a Műpában és a Liszt Ferenc Zeneakadémián. A CEU Művészeti Központja programjainak koordinátora, az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál és a Magyar Zene Háza szakmai koordinációért felelős vezetője.

Alapító menedzsere volt a Kórusok Éjszakájának, részt vett a MusicaFemina International és a Play It Loud, európai uniós kezdeményezésekben is.

Gergővel arról beszélgetnek, hogy miként köti össze, egy kulturális menedzser a művészt és a nézőt, milyen feladata van egy projekt kialakításában és megvalósításában. Megtudhatjuk, hogy inkább művészeket vagy projekteket menedzsel szívesebben.

Az interjúból kiderül, hogy mit jelent számára egy projekt piaci sikeressége, miért tartja fontosnak az együttműködéseket és miként találnak új partnerekre. Mesél arról, hogyan lett kulturális menedzser, milyen szerepet tölt be életében az önkénteskedés, milyen személyes kapcsolódása volt, illetve van a zenéhez.

Választ kapunk arra a kérdésre, hogy milyen érzés átadni egy projektet azután, hogy felépítette, és mi jelenti számára az új kihívást munkájában.

A videót 2021. május 26-án publikáltuk a YouTube-on.

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!