by Art is Business 2022. Mar 06.

1. évad 7. rész

Oszkó-Jakab Natália művészeti menedzser.

A videó ide kattintva érhető el. 

„A színjátszás, a zene mindig nagyon mélyen ott volt az életemben.”

Az Art is Business 2021 tavaszán indult videóinterjú-sorozata bemutatja, hogyan tud az üzleti és a művészeti közeg mindkét fél számára előnyös kapcsolatot teremteni. Borbás Gergő színész olyan meghatározó alkotókkal, cégvezetőkkel, mecénásokkal és kulturális szakemberekkel beszélget egy kávé mellett, akiknek fontos a vállalati és a kulturális szféra összekapcsolódása.

Oszkó-Jakab Natália nemzetközi és közgazdasági tanulmányok után a Művészetek Palotájában kezdett dolgozni. 2011 óta vesz részt a Művészetek Völgye programsorozat  szervezésében, eleinte szponzorációs felelősként, később programigazgatóként, majd fesztiváligazgatóként.

A Covid-járvány idején létrehozott egy alapítványt (Magyar Turisztikai Program Alapítvány), melynek célja a különböző rendezvényszervező cégek összefogása, hogy javítani tudják a szervezők esélyeit, segítsék őket a pályázati pénzek elnyerésében és a különböző járványügyi szabályok közötti eligazodásban.

Gergővel elsősorban a Művészetek Völgye fesztiválról beszélgetnek. Szóba kerül a rendezvény alakulása, egészen a gyökerektől végighaladva a változásokon a jövőbe való kitekintésig. Pénzügyi kérdések is felmerülnek.

Natália mesél arról, hogy mennyire sokrétű a szervezés, mire számíthatnak a hozzájuk érkező gyakornokok, miként változott a települések és a helyi lakosok hozzáállása a fesztiválhoz,  milyen szerepet játszanak benne ma. Szóba kerül, miként alakulnak ki a programok és miért nincsen mulatós zene.

Szó esik arról is, hogy mennyire lehet releváns ma Magyarországon egy újabb fesztivál megrendezése, mennyit képes még eltartani az ország, és mit gondol a művészeti fesztiválok szerepéről. A videó végén Natális beszél a belső motivációjáról, kötődéséről a művészethez, és bemutat néhány kapolcsi ereklyét is.

A videót 2021. június 9-én publikáltuk a YouTube-on.

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!