by Art is Business 2022. Mar 08.

1. évad 9. rész

Molnár Annamária galerista.

A videó ide kattintva érhető el.

„A galériás személye nagyon fontos ebben az üzletágban.”

Az Art is Business 2021 tavaszán indult videóinterjú-sorozata bemutatja, hogyan tud az üzleti és a művészeti közeg mindkét fél számára előnyös kapcsolatot teremteni. Borbás Gergő színész olyan meghatározó alkotókkal, cégvezetőkkel, mecénásokkal és kulturális szakemberekkel beszélget egy kávé mellett, akiknek fontos a vállalati és a kulturális szféra összekapcsolódása.

Gergő beszélgetőpartnere ezúttal az eredetileg közgazdász végzettségű Molnár Annamária, a Molnár Ani Galéria alapítója és vezetője. A galéria 2009 óta működik, céljuk a hazai és külföldi kortárs művészek támogatása, külhoni magyar művészek képviselete. Az intézmény műfaji és médiummegkötés nélkül működik, rendszeresen vesznek részt nemzetközi művészeti rendezvényen is.

Szerveznek külső kiállításokat is. Az egyik legnagyobb sikerük a Park Galéria projekt volt. A MOM Park Bevásárló Központtal együttműködve a pláza parkjában 2007 és 2014 között magyar művészek installációit mutatták be. A 2009-ben Summa Artium Díjat nyert sikerprojektről Annamária bővebben is mesél a videóban.

Az interjú érinti azt a témát is, hogy Annamária tulajdonosként, miként látja a galériák szerepét a modern világban, miből van bevételük, és mire fordítják azt. Beszél arról is, hogy miként folynak bele a művészek brandjének építésébe, és mennyire tud hatásos lenni a közösségi média ebben a szférában.

Megtudhatjuk Annamáriától, hogy közgazdasági tanulmányai után milyen úton lett galériatulajdonos, illetve hogy műtárgyakkal foglalkozó emberként miként viszonyul a műgyűjtéshez, rendelkezik-e saját kollekcióval.

A videót 2021. június 24-én publikáltuk a YouTube-on.

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!