by Art is Business 2022. Apr 11.

2. évad 3. rész

Pistyur Veronika, a Bridge Budapest vezetője.

A videó ide kattintva érhető el.

„Nálunk fontos a hosszú távú gondolkodás, az elköteleződés és az együttműködés.”

Az Art is Business 2021 tavaszán indult videóinterjú-sorozata bemutatja, hogyan tud az üzleti és a művészeti közeg mindkét fél számára előnyös kapcsolatot teremteni. Borbás Gergő színész olyan meghatározó alkotókkal, cégvezetőkkel, mecénásokkal és kulturális szakemberekkel beszélget egy kávé mellett, akiknek fontos a vállalati és a kulturális szféra összekapcsolódása.

Pistyur Veronika a Színház- és Filmművészeti Egyetemen televíziós műsorvezető-rendezőként végzett, majd antropológia és nemzetközi kapcsolatok szakon is szerzett diplomát. Dolgozott a TV2-nél a Strucc című esélyegyenlőségi és a 2 testőr című életmódmagazinnál. Jelenleg – a legnagyobb magyar start upok, a Prezi, a LogMeIn és a Ustream által alapított – Bridge Budapest ügyvezető igazgatója.

A Bridge Budapest olyan nonprofit szervezet, melynek célja a hazai cégvezetői réteg formálása egy olyan vállalati kultúra létrehozásának érdekében, ahol a tudás és a teljesítmény a mértékadó.

Veronika mesélt arról, hogy pontosan mivel foglalkozik a Bridge Budapest, hogyan alakult meg a cég, miért álltak össze a legnagyobb magyar start upok. Beszélt arról is, hogy miként tudnak jó vezetőket képezni, mely az a négy eszköz, ami rendelkezésükre áll a vállalati kultúra formálására.

Beszélgettek arról, hogy miért nincs elég vállalkozó szellemű magyar fiatal mi az, ami hiányzik az oktatásból és azt segítené elő, hogy magasabb legyen a vállalkozók száma. Megtudhatjuk azt is, hogy bár jelenleg nincs sok vállalkozó országunkban mégis milyen pozitív tendenciákat figyelhetünk meg ezen a téren.

Veronika elmesélte azt is, hogy miért döntött úgy, hogy a televíziót otthagyva a vállalati kultúra formálásával és vállalkozók segítésével foglalkozzon, milyen hasznos tulajdonságokat hoz magával a tartalomkészítés világából, és természetesen beszéltek arról is, miért gondolja fontosnak, hogy egy vállalat támogassa a művészetet és a kultúrát.

A videót 2021. október 13-án publikáltuk a YouTube-on.

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!