by artisbusiness.hu 2023. Dec 28.

2023: TOP5 Vállalati interjú az Art is Businessen

Összeállításunkból kiderül, mely vállalati vezetővel, valamint mecénással készült interjúnkat olvasták a legtöbben idén.

Horváth Roland kreatív producer, Egri Orsolya, a Tranzit Art Café alapító-tulajdonosa, Derdák András, dr. Barcza Mihály ügyvéd és Dr. Tímár Péter háziorvos – olvasóink rájuk voltak a leginkább kíváncsiak.

A legtöbben a Horváth Rolanddal készült interjúnkra voltak kíváncsiak: „Ösztönösen érzem, miben lehet potenciál”

Horváth Roland (fotó: Horváth Roland Károly)Horváth Roland (fotó: Horváth Roland Károly)

Dinamikus, a harmincas évei elejét tapossa. Beutazta a fél világot, a legnagyobb művészügynökségekkel, a zeneipar világszerte elismert szereplőivel napi kapcsolatban van. Közel negyven országban foglalkoztat nemzetközi előadóművészeket, a BPM Group alapító tulajdonosa. Horváth Roland kreatív producerként a repertoár kitalálásában, zenekarok, stábok összeállításában is részt vesz, legyen szó HAUSER európai turnéjáról vagy Petar Markoski crossover hegedűs legújabb koncertshow-járól. Ennio Morriconétól Mireille Mathieu-ig, Eros Ramazzottitól az Il Volóig számos európai sztárfellépőt hozott Magyarországra és a környező országokba. Elmesélését hallgatva az az érzésünk, hogy minden „pofonegyszerűen” megy a nemzetközi showbusinessben, csupán perfekt angoltudásra, nyitottságra, őszinteségre, helyismeretre, megfelelő kapcsolati hálóra van szükség.

A teljes interjú ide kattintva olvasható.

Újjáéledhet a legendás Tranzit Art Café – Egri Orsolya, a Tranzit Art Café alapító-tulajdonosa nagylelkű mecénás tevékenységéről ismert.

Egri Orsolya (fotó: Flanek Péter)Egri Orsolya (fotó: Flanek Péter)

​​Tizennyolc éven át vezette a legendás helyet, amely Újbuda egyik szimbólumává vált, és amely tavaly október elsején bezárni kényszerült. Egri Orsolya 2019-ben megkapta az Art is Business Díját  Forprofit mecénás kategóriában.

A teljes interjú ide kattintva olvasható.

A harmadik hely – Derdák András a franciaországi kastélyprojektjéről mesél

Derdák András (fotó: Földes Anita)Derdák András (fotó: Földes Anita)

„Együtt lenni másokkal”, ez az, ami mindig is vonzotta Derdák Andrást, akit sokan a Banán Klub vezetőjeként, majd a Millenáris Park művészeti igazgatójaként, azután a Párizsi Magyar Intézet direktoraként ismertek meg. Legutóbb, több mint egy évtizedig ő volt feleségével és kollégáival a Sziget Fesztivál képviselője a francia nyelvterületeken (Franciaországban, Belgiumban, Svájcban és Luxembourgban). A Covid új gondolatokat és élethelyzetet hozott a Franciaországban élő Derdák Andrásnak, aki nemrég belevágott egy kastélyprojektbe.

A teljes interjú ide kattintva olvasható.

Brand és művészet – Beszélgetés dr. Barcza Mihály ügyvéddel, az Oppenheim Ügyvédi Iroda egyik társalapítójával

dr. Barcza Mihály Felsmann István műve előtt (fotó: Torma Beatrix)dr. Barcza Mihály Felsmann István műve előtt (fotó: Torma Beatrix)

Az ügyvéd szerint irodájuk üzleti tulajdonosai közt az átlagosnál magasabb a művészetek iránt érdeklődők aránya. Az Oppenheimnél többen maguk is alkotnak, dr. Barcza Mihály pedig szenvedélyesen gyűjti a hazai kortárs művészek alkotásait. Ezzel is szeretné a fiatal magyar tehetségeket támogatni.

A teljes interjú ide kattintva olvasható.

„Küldetésnek tekintem, hogy a zenét széles rétegekhez eljuttassuk” – Interjú Dr. Tímár Péter háziorvossal

Tímár Péter (fotó: Szendi Péter / vaol.hu)Tímár Péter (fotó: Szendi Péter / vaol.hu)

A szombathelyi Lamantin Improvizációs Tábor és Jazz Fesztivál nemcsak az ország egyik legjelentősebb jazzeseménye, de a nemzetközi jazzéletben is jegyzik. Világsztárok is szívesen lépnek fel ott. Az egyhetes kulturális eseményt idén júliusban már 23. alkalommal rendezik meg. A program főszervezője egy falusi háziorvos, Dr. Tímár Péter, aki annak idején a diplomamunkáját is a zeneterápiáról írta.

A teljes interjú ide kattintva olvasható.

A nyitókép illusztráció. Forrás: pixabay.com

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!