by artisbusiness.hu 2023. Jul 28.

Ez a tíz új sorozat volt a magyar nézők kedvence 2023 első felében

A sorrend az értékelések, a szavazatszámok és az adatlapmegnyitások alapján állt össze.

A HBO Max saját gyártású, az Emmyn huszonnégy jelölést besöpört The Last of Us című szériája bizonyult a legnépszerűbb sorozatnak a Magyar Filmadatbázis szerint a magyar nézők körében 2023 első félévében. 

A TOP 10-es lista második helyén a fülledt erotikájú Sarolta királyné – Egy Bridgerton-történet áll. A harmadik helyre az Éjjeli ügynök című kémthriller került. A negyedik legnépszerűbb széria A diplomata, míg Arnold Schwarzenegger első saját tévés sorozata, a Fubar lett az ötödik.

A Netflix sugározza a hatodik helyen álló Balhét. Egy utcai autós incidens olyan viszályt szít két idegen között, amely a legsötétebb oldalukat hozza ki belőlük. Az HBO Max-on látható Szerelem és halál című amerikai krimi-dráma volt a hetedik legnézettebb sorozat, amelyben két, templomba járó házaspár élvezi a békés texasi kisvárosi családi élet örömeit, amíg egyikük a kezébe nem vesz egy fejszét. 

A nyolcadik helyen az Apple Tv+ új sci-fi sorozata, A Siló végzett, amely egy disztópikus világba kalauzolja a nézőt. Kilencedik lett a szintén az Apple TV+-on látható Az eltérített járat című akciósorozat, amely egy Dubaiból Londonba tartó gépeltérítés izgalmaival szórakoztat. Végül a Skyshowtime is felkerült a legjobbak közé, hisz a Star Trek: Különös új világok zárja a TOP 10-es listát. Az eredeti Star Trek előzményeként szolgáló új széria a franchise 14. sorozata. Az Amazon saját gyártású, nagy költségvetésű Citadella című sorozata nem került fel a listára. 

A mafab.hu által összeállított, az első félév legnépszerűbb sorozatait összegző TOP 10-es listán csak a 2023. január 1. és június 30. között bemutatott streaming sorozatok szerepelnek. 

Lásd még:

-------------

Cikkeink írásához az Alrite beszédfelismerő (speech-to-text) megoldást alkalmazzuk.

Nyitókép: The Last of Us (forrás: HBO Max) 

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!