by artisbusiness.hu/MTI 2024. Feb 11.

Február végéig lehet jelentkezni a Telekom Electronic Beats pályázatára

A legjobb dalokból elkészülő triplalemezes válogatás valamennyi jelentős streaming platformon elérhetővé válik

A sikeres előző etapok után harmadszor is elindul a Telekom Electronic Beats Szelektor pályázata, amely a hazai zenei utánpótlást keresi. A projekt február 29. éjfélig várja azon zenei alkotók jelentkezését pop-, klub- és kísérleti zenei kategóriákban, akik szeretnék dalaikat a világ elé tárni.

A Szelektor idei kiírásában friss kategóriaként indul a short video, ami Spotify-os animációként fog megjelenni az egyes válogatások mellett. Az elbírálásban ezúttal a hazai Telekom Electronic Beats tagjain kívül részt vesz a popzenei kategóriában Deva, Kun Bálint (Carson Coma) és Miller Dávid, a klubtrekkeket Sobek, Technokool és Sikztah értékeli, a határokon átívelő zenéket a magyar Exiles kiadó vezetője, Kolbenheyer Erik, Iamyank és Emcsi, short video kategóriában pedig az Inota Fesztivál vizuális kurátora, Besnyő Dániel, valamint Vermes Orsolya, a Klipszemle alapítója és főszervezője száll be a döntéshozatalba. A kategóriazsűrik közül kerülnek ki a mentorok is, akik a shortlistes pályázóknak adnak szakmai támogatást.A Telekom Electronic Beats három évvel ezelőtt indította el kezdeményezését azzal a céllal, hogy megmutassák a fiatal tehetségek jó és eredeti zenéit, ezeken keresztül pedig egy agilis új produceri generáció létezését, amely a jövőben aktívan beleszólhat a hazai könnyűzene alakulásába.

 Az eddig megjelent lemezeken szereplők közül időközben sokan figyelemreméltó alkotói utakat jártak be, például Böbe, a Flanger Kids vagy Kocsis Bence Oiee projektje, amelynek egy dala tavaly a BBC Radio 1-on debütált.

A 2022-es második körre kilencszáznál is többen jelentkeztek. A három különböző műfajú albumra felkerülő ifjú zenészek olyan jutalmakkal gyarapodhatnak, mint egy Macbook Pro, egyszeri pénzdíjazás, fellépési lehetőség stílustól függően a Sziget, a Kolorádó vagy az Inota Fesztiválon, vásárlási utalvány, továbbjutás a Keret Kikeltető tehetségkutatón, HOTS mentoring session, illetve egy teljes évre szóló díjmentes terjesztés a WMMD jóvoltából, amihez egyszeri ingyenes tanácsadás is jár az előadói digitális jelenlét optimalizálásáról.A pályázat pontos menete ide kattintva olvasható.

Lásd még:

Pályázatot írt ki a Füge Produkció a Budapest Nagyregény fejezeteinek művészeti feldolgozására

Pályázat képzőművészeknek, fotósoknak, íróknak, könyvkiadóknak

Két pályázatra is várja a jelentkezéseket a Budapest FotóFesztivál

Művészeti pályázatok alkotóknak, zenészeknek

Alkotói ösztöndíjpályázatok fiatal művészek számára

Hazai és nemzetközi pályázatok művészeknek és zenészeknek

A nyitókép forrása a Telekom Electronic Beats honlapja.

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!