by artisbusiness.hu 2023. Sep 19.

Filmproducer-asszisztens-képzést indít a MOME

A kurzust a hazai filmtámogatási rendszert és a produceri munkát jól ismerő szakemberek tartják.

A képzés során a résztvevők elsősorban arra a gyakorlati tudásra, átfogó, piacképes ismeretanyagra tesznek szert, amely mind a működő filmprodukciós cégek, mind az önmenedzselő pályakezdő filmesek számára a mindennapi hatékony és sikeres ügyvitel elengedhetetlen feltétele, mégis hiánycikknek bizonyul – olvasható az intézmény oldalán. 

A képzést a hazai filmtámogatási rendszert és a produceri munkát jól ismerő szakemberek tartják, akik naprakész tudással bírnak a pályázatokkal és a filmgyártás jogszabályi, gazdasági, valamint pénzügyi környezetével kapcsolatban egyaránt. Olyan tanárok oktatják majd a hallgatókat többek között, mint az Oscar-díjas és Balázs Béla-díjas filmrendező, Deák Kristóf, valamint a Balázs Béla- és Emmy-díjas rendező, Varsányi Ferenc.

Forrás: a MOME honlapjaForrás: a MOME honlapja

A kurzus célja, hogy hazánk első producerasszisztensi képzéseként olyan jelentős piaci értékkel bíró tudást és hiánypótló ismereteket adjon át a résztvevőknek, amelyek képessé teszik őket a hazai és koprodukciós közvetlen és közvetett támogatási rendszerben való eligazodásra, valamint a hatékony mindennapi munkavégzésre.  

Bővebb információ: ITT

Lásd még:

„Na mi van, összeházasodtál a macskáddal?” – megjelent a Cicaverzum trailere

A nyitókép forrása a MOME weboldala

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!