by artisbusiness.hu 2024. Feb 20.

Jótékonysági szervezeteket segített festménye bevételéből a művész

Az All Together című alkotás 11 ezer fontért (csaknem ötmillió forint) kelt el.

Az angliai Middlesbrough-ban született festőművész, Mackenzie Thorpe szülővárosát festette meg. Az eladásból származó bevételt két jótékonysági szervezetnek ajánlotta fel.

A bevételt egyenlő arányban osztották szét a két szervezet között: a North East Autism Society autizmussal élő gyermekek és fiatalok oktatásával foglalkozik, az Eastern Ravens pedig hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok oktatását támogatja. 

A képet egy üzletember, Bill Scott vásárolta meg, aki szintén Middlesbrough-ban nőtt fel, ráadásul abban az utcában, amelyet a festmény ábrázol. A vállalkozó azt nyilatkozta, hogy amikor meghallotta, milyen szeretettel beszél a művész szülővárosukról, azonnal úgy érezte, hogy szeretné, ha az övé lenne a kép. Hozzátette, hogy örömmel tölti el az is, hogy a vásárlással jótékonysági szervezeteket is támogathat. 

Mackenzie Thorpe: All Together (forrás: a művész Facebook-oldala)Mackenzie Thorpe: All Together (forrás: a művész Facebook-oldala)

A North East Autism Society vezérigazgatója, John Phillipson úgy nyilatkozott, hogy Mackenzie Thorpe nemcsak művészként, hanem szónokként is tehetséges, és megindító beszédet mondott az adománygyűjtő bálon. Az Eastern Ravens vezérigazgatója, Tracey Hamilton pedig könnyekig hatódva köszönte meg Thorpe adományát. 

A festmény első változata egyébként megsemmisült egy viharban, amikor Thorpe műtermét elöntötte a víz, így a művész új képet festett.

(forrás: BBC.com)

Lásd még:

A mecénás házaspár, akik több mint 72 milliárd forint értékű gyűjteményt ajándékoztak egy amerikai múzeumnak

A nyitókép forrása a BBC.

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!