by artisbusiness.hu/MTI 2023. Nov 15.

Műterem-látogatások, tárlatvezetések, tetováló nap

– Több mint tizenöt galéria csatlakozott az Art Weekend Budapesthez (AWB)

A programsorozatot első alkalommal rendezik meg a fővárosban december 1. és 3. között. A rendezvény fő célja, hogy a budapesti galériák év végi vásáraira fókuszálva szélesebb betekintést adjon a budapesti kortárs képzőművészeti színtérről.

A résztvevők között szerepelnek kereskedelmi galériák, műtermi és banki kiállítóterek is, amelyek akár helyszíni, szervezett túrák keretében, akár önállóan és ingyenesen is látogathatók lesznek. 
A programsorozat elsősorban a magyar képzőművészeti szféra fejlődését és fenntarthatóságát szolgálja, miközben magukra az alkotókra, kiállítóhelyekre irányítja a figyelmet.


 Pető István: De temps en temps (Időről időre | From Time to Time) (forrás: a Várfok Galéria Facebook-oldala) Pető István: De temps en temps (Időről időre | From Time to Time) (forrás: a Várfok Galéria Facebook-oldala)

Naponta két alkalommal, több helyszínen, vezetett túraútvonalak is indulnak majd ARTtour néven, míg a Cross-ARTtour eseményeken társművészeti szereplők, például divattervezők, filmrendezők, zeneszerzők, táncművészek kísérik a művészeti sétát, és osztják meg gondolatainkat, érzéseiket a kiállított alkotásokkal kapcsolatban.
 A programok között lesznek műterem-látogatások, beszélgetések a művészekkel, sőt az egyik kiállításhoz kapcsolódva tetováló nap és művészeti vásár is szerepel a programban.


Az AWB a nemzetközi Art Weekend események sorában helyezkedik el, és a Gallery Weekend Budapest társeseményeként igyekszik tovább erősíteni a kortárs képzőművészet megértését, népszerűsítését.

Lásd még:

A festészet érzéki szabadsága
– Pető István munkáiból nyílik kiállítás a Várfok Galériában

Ingyenes kiállításokkal, galériatúrákkal vár a Gallery Weekend

A nyitókép forrása a Gallery Art Weekend Facebook-oldala

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!