by artisbusiness.hu / MTI 2023. Aug 07.

Tizenhét nap alatt döntött rekordot Greta Gerwig Barbie-filmje

Gerwig az első nő, aki egyetlen film egyetlen rendezőjeként elérte az egymilliárd dolláros (355 milliárd forint) jegyárbevételt.

Mindezt csupán tizenhét nappal a film bemutatása után. A Warner vízválasztónak nevezte az eredményt – idézte a BBC hírportálja a forgalmazó Warner Bros.-t.

A cég közleménye szerint a Barbie globális jegyárbevétele mintegy 1,03 milliárd dollárra rúgott. A Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével forgatott film 459 millió dollárt hozott Észak-Amerikában, és 572 millió dollárt a világ más részein.

A Warner szerint a világjárvány óta mindössze öt másik alkotásnak sikerült ezt az eredményt elérnie: a Super Mario Bros., a Pókember: Nincs hazaút, a Top Gun: Maverick, a Jurassic World: Világuralom és az Avatar: A víz útja című filmeknek.

Lásd még:

------------

Cikkeink írásához az Alrite beszédfelismerő (speech-to-text) megoldást alkalmazzuk.

Nyitókép: Greta Gerwig (forrás: A Barbie-film Facebook-oldala)

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!