by Art is Business 2022. Feb 28.

1. évad 1. rész

Márton Katalin, a Praktiker Magyarország CSR- és HR-vezetője

A videó ide kattintva érhető el.

„A művészet fejleszti a kreativitásomat, és ezáltal jobbá tesz a munkámban”

Az Art is Business 2021 tavaszán indult videóinterjú-sorozata bemutatja, hogyan tud az üzleti és a művészeti közeg mindkét fél számára előnyös kapcsolatot teremteni. Borbás Gergő színész olyan meghatározó alkotókkal, cégvezetőkkel, mecénásokkal és kulturális szakemberekkel beszélget egy kávé mellett, akiknek fontos a vállalati és a kulturális szféra összekapcsolódása.

Gergő vendéglátója első alkalommal Márton Katalin volt, aki huszonöt évesen, rögtön az egyetem után, egy újságban feladott hirdetésre jelentkezve lett a Praktiker HR-igazgatója. Az akkor még német tulajdonban lévő céget a nulláról hozták fel, mintegy három év alatt, ebben a feladatban HR-esként komoly szerepet játszott.

Egy nemzetközi kitérő után részt vett a Posta Biztosító felépítésében és a Saint-Gobain Építőanyag Kereskedő Zrt. átstrukturálásában. 2018-ban, tzehét év után visszatért a Praktikerhez, ugyanabba a pozícióba, ahonnan korábban távozott, 2020 januárjától pedig a vállalati menedzsment tagja lett.

Gergővel arról beszélgettek, hogy egy HR-vezető hogyan tudja segíteni a cég munkavállalóit. Katalin hisz abban, hogy a társadalmi felelősségvállalás fontos. Vállalati vezetőként lehetősége van olyan, nagyobb horderejű döntéseket is meghozni, melyekről úgy véli, segíthetnek egy jobb jövő megteremtésében. Ilyen módon segíthetik a munkavállalókat és a forprofit vállalatokat is.

A videóból megtudhatjuk, miként gondolkodik a HR-vezető szerepéről, hogyan változtak a munkavállalók igényei, valamint hogy mennyire fontos a Praktikernek a dolgozóik jóléte.

Szóba került, hogy a vállalati szint mellett Katalin magánéletében milyen szerepet tölt be a művészet, hogyan inspirálja őt a mindennapokban, mi a kedvenc műtárgya otthonában, és miért fontosak számára Vertel Andrea kerámiaszobrai.

A videót 2021. április 28-án publikáltuk a YouTube-on.

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!