by artisbusiness.hu 2024. Jun 26.

Folytatások, franchise-ok és akció tarolnak a mozikban

– Ez volt a 10 legjobb film a magyarok szerint 2024 első félévében

A Magyar Filmadatbázis adatai szerint a magyarok kedvence az idei év első félévében az Agymanók 2. lett. A legjobb tíz közé csak mozifilmek jutottak be, az első hat helyen franchise-ok és folytatások végeztek, a három dobogósból pedig kettő animáció. Egymilliárd forintnál nagyobb bevételt itthon egyedül a Dűne 2. hozott össze. Magyar film nem került a listára, de a Lefkovicsék gyászolnak rendkívül pozitív értékeléseket kapott.

A www.mafab.hu TOP10-es listája több millió látogatói felkeresés, sok ezer értékelés és a jegyeladási eredmények súlyozása alapján állt össze. A listára való belépő mindemellett a legalább százmillió forintos bevétel.

Agymanók 2. (forrás: Mafab)Agymanók 2. (forrás: Mafab)

A magyarok kedvence az év első felében az Agymanók 2. volt, 99 százalékos értékeléssel. Az első rész fonalát kilenc évvel később vette fel a Disney és a Pixar. Az új filmben visszatérünk a főszereplő Riley fejébe, aki immár tinédzser, így természetes, hogy új érzelmek is helyet kapnak a Főhadiszálláson, amelyek némi bonyodalmat okoznak.

A második legjobbnak tartott film 80 százalékos értékeléssel a látnoki erejű Denis Villeneuve rendezésében a Dűne 2., amely bevétel szempontjából előzi az első helyezettet 419 ezer eladott jeggyel. A történet szerint Paul Atreides csatlakozik a fremenekhez, hogy részt vegyen egy spirituális úton, és hogy beteljesítse sorsát és az út végén ő lehet a Muad'dib.

Furiosa: A Mad Max Saga (forrás: Mafab)Furiosa: A Mad Max Saga (forrás: Mafab)

Harmadik helyen végzett 81 százalékos tetszési rátával a Kung Fu Panda 4. Közel egy évtized után a DreamWorks Animation izgalmas sorozatának új felvonásában a legfurább kungfu mester visszatér, feladata ezúttal, hogy a Béke-völgy szellemi vezetője legyen.

Negyedik lett 83 százalékkal a Furiosa: A Mad Max Saga. A Mad Max: A harag útja felülmúlhatatlan látványorgiával és hihetetlen fantáziával mutatta meg, milyen lesz a világvége után. Az új film negyvenöt évvel korábban játszódik: Furiosa karakterét az előző részben Charlize Theron, most Anya Taylor-Joy alakítja.

Majmok bolygója: A birodalom (forrás: Mafab)Majmok bolygója: A birodalom (forrás: Mafab)

Az ötödik helyen a Bad Boys: Mindent vagy többet áll 80 százalékkal. A franchise negyedik részében visszatér Will Smith és Martin Lawrence ikonikus párosa, és megbizonyosodhatunk róla: a Rosszfiúk egyre jobbak!

Hatodik helyen a Majmok bolygója: A birodalom végzett, a hetedik A kaszkadőr című akcióvígjáték Ryan Goslinggal a főszerepben. A nyolcadik legjobb film A méhész, kilencedik a Képzeletbeli barátok lett. A TOP10-es listát a Godzilla x Kong zárja.

Nyitókép: Dűne 2. (forrás: Mafab)

Lásd még:

„Nem másolunk, teljesen új műalkotásokat hozunk létre az eredeti előtt tisztelegve”– Interjú Dr. Friedrich Willével, a FreyWille tulajdonosával

Cél, érték, közösség – Így működik az osztrák ERSTE Alapítvány– Beszélgetés Maribel Königerrel, a cég kommunikációs igazgatójával.

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!