by artisbusiness.hu 2024. Jan 04.

Január végéig lehet jelentkezni a Káli Art Inn pályázatára

A Káli Art Park 2021-ben kortárs szoborparkot hozott létre a Balaton-felvidéken, Köveskálon.

A parkban minden évben új kiállítást rendeznek, amely ingyen látogatható. A kiállításra pályázat útján lehet bekerülni. A pályázatot szakmai zsűri bírálja el. A nyertes pályamunkát a pályázati kiírásnak megfelelő feltételekkel megvásárolják. 2023-ban a Káli Art Park elnyerte az Art is Business Díjat Vállalati kategóriában.

A Káli Art Inn kft. elkötelezett a kortárs művészet iránt, ezért hiánypótló módon 2021-ben szoborparkot hozott létre a Balaton-felvidéken, Köveskálon, melyhez szobrászok számára éves rendszerességgel nyílt pályázatot hirdet. A Balaton-felvidék térsége nyitott és befogadó a kortárs képzőművészet iránt, melyet számtalan projekt és kezdeményezés bizonyított már eddig is. A kortárs szobrászat megjelenése azonban 2021-ig váratott magára, éppen ezért a Káli Art Inn elhatározta, hogy lehetőséget biztosít kortárs szobrászművészek számára is a megjelenéshez. A pályázatot a pályázati anyag shortlistjéből összeállított kiállítás kíséri, amely csaknem egész évben látogatható.

A 2023-as év nyertese, Körei Sándor munkája (forrás: Káli Art Inn)A 2023-as év nyertese, Körei Sándor munkája (forrás: Káli Art Inn)

A pályázat nyilvános. Közepes és nagy méretű kreatív kortárs, kültéri alkotásokat várnak. A korábbi pályázók ismét pályázhatnak. A nyertes az ötszázezer forint készpénz mellé egy ötszázezer forint értékű üdülési utalványt kap a Káli Art Innbe.  

A pályaműveket szakmai zsűri bírálja el.

A zsűri tagjai:
Topor Tünde, Artmagazin, főszerkesztő,
Petrányi Zsolt, a Magyar Nemzeti Galéria Jelenkori Gyűjteményének vezetője
Szabó Ádám szobrászművész, egyetemi docens
Körei Sándor képzőművész
Tóth Pál Sándor, Art consultant, gyűjteménykezelő
Molnár Júlia, Héjja Róbert, Káli Art Inn kft.

A pályázat határideje: 2024. január 31.

További információ: ITT

Lásd még:

A Káli Art Inn méhecskéje szorgosan dolgozik, és közben mosolyog
– Az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese

Nem szükséges szenvedni a jó művekhez

Körei Sándor szobrászművész nyerte a Káli Art Inn pályázatát

Szoborpark a Káli-medencében

Káli Art-Park – értékmegőrzés magánmecenatúrával

A nyitókép forrása a Káli Art Inn

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!